Hirdetés
. Hirdetés

Még jobban véd a koronavírusos álhírek ellen a Facebook

|

A COVID-19-cel kapcsolatos megosztásoknál egy felugró üzenet megmutatja, milyen régi a hír forrása. Így talán vissza lehet fogni a lejárt szavatosságú információk és ostobaságok áramlását.

Hirdetés

A Facebook újabb lépést tett, hogy megnehezítse a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos álhírek terjedését. A közösségi hálózat egy új felugró üzenetet jelenít minden olyan alkalommal, amikor egy felhasználó megoszt egy COVID-19-re vonatkozó hírt - sokan ugyanis ész nélkül, komolyabb átolvasást és utánanézést mellőzve szemetelik tele a közösségi oldalt olyasmivel, ami túlhaladott, vagy szimpla marhaság, és ez a koronavírus kapcsán káros hatásokkal is járhat.

Hirdetés

A figyelmeztetés tartalmaz egy hivatkozást, amely a cég koronavírus-központjára mutat, és megadja, milyen idős a cikk, mikor osztották meg először. A Facebook júniusban, a régi cikkek megosztásakor már kibocsátott egy hasonló jellegű frissítést.

A közösségi oldal üzemeltetői azt remélik, hogy a tartalomhoz kapcsolódó kiegészítő információs szint lassítja az elavult, vagy kevéssé hiteles információk terjedését, és segít megértetni az emberekkel, milyen fontos egy ilyen horderejű írás megosztása előtt ellenőrizni annak frissességét.

Noha a Facebook valóban keményen dolgozik azon, hogy a tévhitek és félinformációk helyett a hivatalos forrásokból származó, megbízható tartalmak vegyék át a szerepet a koronavírusról szóló közbeszédben, a helyzete csöppet sem könnyű, mert a tudatlanságból vagy rosszindulatból születő álhírek gombamód szaporodnak. A közösségi hálózat a napokban nyilvánosságra hozta, hogy hétmillió koronavírus-posztot távolított el, és 98 milliót látott el gyorsellenőrzési címkével. Ám a COVID-19 álhírek olyanok, mint a mesebeli sárkány, amelynek ha levágják egy fejét, három új nő helyette.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.