Hirdetés
. Hirdetés

Még lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

|

Az egyfordulós versenyen CTF és forensic image jellegű feladatokat kell megoldani, mindenki ugyanazokat a feladatokat kapja.

Hirdetés

 Csütörtök éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete által meghirdetett hackerversenyre.

A kibervédelmi intézet honlapján közzétett felhívás szerint az intézet idén is megrendezi a Hungarian Cyber Security Challenge (HCSC'23) elnevezésű IT-biztonsági versenyt.

A versenyre jelentkezhet minden 16. életévét betöltött magyar állampolgár, április 20-án éjfélig.
A versenyt április 27-e 18 óra és április 30-a 18 óra között rendezik meg, az teljes egészében online, a versenyzők a saját gépeiket használhatják.

Az egyfordulós versenyen CTF és forensic image jellegű feladatokat kell megoldani, mindenki ugyanazokat a feladatokat kapja.

Hirdetés

A díjazás szempontjából három csoportot vesznek figyelembe: a junioroknál a 2003. január 1-je és 2007. december 31-e között születetteket, a senioroknál az 1998. január 1-je és 2002. december 31-e között született versenyzőket, és lesz egy összesített verseny is, ahol minden részt vevő játékost, kortól függetlenül. Mind a három kategóriában külön díjazás lesz.

Az eseménnyel válogatják ki az októberben, Norvégiában megrendezendő európai versenyre (European Cybersecurity Challenge, ECSC) induló magyar csapatot: abba a junior és a senior korkategória első öt helyezettje - és további egy tartalék versenyző - kap meghívást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.