Hirdetés
. Hirdetés

Megalakult a zsarolóvírusok elleni akciócsoport

|

Tizenkilenc informatikai cég csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melynek célja, hogy foglalkozzanak a zsarolóvírusok jelentette egyre nagyobb fenyegetéssel.

Hirdetés

A távmunkára való átállással nyilvánvalóan azok száma is megnőtt, akik nem épp törvényes eszközökkel, aszámítógépünkön keresztül szeretnének hasznot húzni belőlünk. A felfedezett kártevők száma napról napra emelkedik, ezek célja és az ellenük való védekezés módszere is nagyon sokféle lehet. Az egyik gyakori támadás, mely leginkább a cégekre jelent veszélyt, a zsarolóvírus, ezek elhárítására pedig most egy külön akciócsoport jött létre.

Hirdetés

A Ransomware Task Force (RTF) feladatául azt tűzte ki, hogy a teljes iparágat figyelembe véve kidolgoznak egy olyan standardizált keretrendszert, mely segíthet a cégeknek, ha zsarolóvírus-támadással van dolguk. A kezdeményezéshez 19 informatikai cég csatlakozott, köztük olyan nagy neveket találni, mint a McAfee és a Microsoft.

Az RTF erőssége abban rejlik, hogy ahelyett, hogy a cégek külön-külön, elszeparált eseteket próbálnának megoldani, a témában szerezett tudásukat és tapasztalatukat megosztják egymással, így sokkal hatékonyabbá válhat a védekezés. Az akciócsoport reméli, hogy rengeteg érintett cég csatlakozik majd a kezdeményezéshez, így az általuk kidolgozott megoldások egyetlen, közös szabványon alapulhatnak.

Bár nem a zsarolóvírus a leggyakoribb kártevő, mely a felhasználókat és a cégeket sújtja, de kétségtelenül visszafordíthatatlan károkat okozhatnak ezekkel a hackerek. A felfedezet vírusok száma folyamatosan nő, az RTF pedig egy remek válasz lehet az aggasztó jelenségre. Az akciócsoport jelenleg előkészítés alatt áll, de a bejelentés szerint január elsején indul el honlapjuk, ahol bővebb információkat is kaphatunk majd a működésükről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.