Hirdetés
. Hirdetés

Meghekkelik az amerikai elnökválasztást?

|

Egy szakértő a jövő évi választáson nagy kibertámadásokat vár.

Hirdetés

Ma még nem tudjuk, ki lesz az Egyesült Államok 45. elnöke -- a fogadóirodáknál jelenleg Hillary Clinton vezet --, de egy tekintélyes biztonsági szakember, Bruce Schneier biztosra veszi, hogy a választásba a hackerek is keményen bele fognak szólni.

Schneier szerint az adatbiztonság és a személyes adatok védelme egyre fontosabb politikai kérdéssé válik, részben a fokozódó hackertevékenység, részben a politikusok megosztottsága miatt. Távolodik egymástól az Egyesült Államok és az EU álláspontja is: míg az EU Bírósága adatvédelmi okokból megsemmisítette a bizalmas adatok amerikai kivitelére szóló Safe Harbour megállapodást,  addig az Egyesült Államok Kongresszusa várhatóan átengedi az új kiberbiztonsági törvényt, a CISA-át, amely jelentősen lazítja a személyes adatokhoz történő állami hozzáférés feltételeit.

Ami a jövő évi választásokat illeti, Schneier úgy tippel, hogy a hackerek nem közvetlenül a szavazatszámláló rendszert fogják célba venni, hanem a jelöltek webhelyét, e-mail fiókját és Facebook-oldalát támadják, hogy olyan anyagokat hozzanak nyilvánosságra, amelyek a kampányban nem publikusak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.