Hirdetés
. Hirdetés

Megint veszélyes appokat találtak az Android áruházban

|

Kriptovaluta bányászatára kényszerítik a felhasználók androidos eszközeit.

Hirdetés

Hirdetés

A Kaspersky Lab a felhasználók eszközét kriptovaluta bányászatára kényszerítő rosszindulatú programokat talált több, a hivatalos Google Play áruházban kínált mobilalkalmazásban. A fertőzött appok főként a sport szekcióban vártak áldozataikra. Az egyik közülük, egy portugál, futballmérkőzéseket streamelő appot több mit 100 ezren töltötték már le.

A biztonsági cég szerint sok más appba is beágyaztak a hackerek kriptobányász modult, többek között egy leárazásokat reklámozó mobilalkalmazásba, amely ahelyett, hogy megnyitná a kedvezményes árú termékeket kínáló weboldalakat, kriptobányász kódot tartalmazó webhelyekre viszi az internetezőket.

Miután a Google-t értesítették a veszélyes programokról, eltávolította azokat az áruházból. Jogosan merül fel ugyanakkor a kérdés, hogy egyáltalán hogyan kerülhettek oda?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.