Hirdetés
. Hirdetés

Mégse kémkedik utánunk a Windows 10!

|

Minden ellenkező híreszteléssel szemben, ha kikapcsoljuk a rendszerben a tevékenységadatok gyűjtését, a Microsoft ezt nem írja fölül.

Hirdetés

Hirdetés

Néhány napja felröppent a hír, hogy a Windows 10 esetleg akaratunk ellenére naplózza a tevékenységünket, és az adatokat akkor is feltölti a Microsoftnak, ha ezt a beállítást kikapcsoltuk.

A hír aggodalmat keltett a Windows felhasználók közösségében, a Microsoft azonban most azt magyarázza, hogy nem kell adatsértésre gyanakodnunk.

Arról van szó, hogy az előzményekre vonatkozó rész a Microsoft-fiók Privacy Dashboardjában minden Microsoft appra és szolgáltatásra kiterjed, nem csak azokra, amelyek a Windows 10-ből származnak. A Windows 10-ben csak az adott PC-re vonatkozóan tudjuk szabályozni az adatgyűjtést, és itt hiába kapcsoljuk is ki, a Microsoft-fiókban a Windows 10-en kívül még más források is léteznek.

A Microsoft úgy véli, a félreértést az okozza, hogy azonos a két elnevezés, pedig a Windows 10 tevékenységelőzmény-adatai csak egy részhalmazát képezik a Privacy Dashboardénak. A cég szerint megoldást jelenthet utóbbi átkeresztelése, és a cég már keresi is az új nevet.

Vagyis a Windows 10 nem gyújt engedély nélkül adatokat, ha a Tevékenységelőzmények oldalon ezt kikapcsoljuk!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.