Hirdetés
. Hirdetés

Megszólítja áldozatát a zsarolóprogram

|

Ötszáz dollár körüli összeget kér a titkosított fájlok dekódolásáért a Cerber.

Hirdetés

A Cerber nevű zsarolóprogram titkosítja a megfertőzött számítógépen lévő fájlokat, majd felolvassa a váltságdíjat kérő üzenetet. A SenseCy biztonsági szakértői szerint a ransomware-t orosz hackerek készítették, akik oroszországi alvilági fórumokon hirdetik a malware-t "zsarolóprogram mint szolgáltatás" konstrukció keretében. Ez úgy működik, hogy a hackerek lehetővé teszik más bűnözők számára az általuk elkészített zsarolóprogram terjesztését spamüzenetekkel és célzott adathalász e-mailekkel, és részesedést kapnak a kizsarolt váltságdíjból. A Cerber közel 400 féle fájltípust titkosít, és a titkosítás után háromféle formátumban (szöveges, html és vbs) készít üzenetet az áldozatának. A vbs formátum megnyitásakor felolvassa az 1,24 bitcoin összegű váltságdíjat kérő üzenetet.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.