Hirdetés
. Hirdetés

Megváltozik a Gmail és a Google Drive hitelesítési eljárása!

|

Az új, kétfaktoros megoldást elsősorban politikusoknak és vállalati vezetőknek szánja a Google.

Hirdetés

Hirdetés

A Google kétfaktoros hitelesítéssel akarja megvédeni a leginkább fenyegetett felhasználókat a politikailag motivált kibertámadásoktól, értesült a Bloomberg. Az Advanced Protection Program névre hallgató új szolgáltatás állítólag a jövő hónapban indul, és a hagyományos autentikációt USB kulcsos technikával egészíti ki a Gmailben és Google Drive-ban.

Az új,  kétfaktoros megoldást a Bloomberg szerint a Google nem az átlagos fióktulajdonosoknak, hanem a nagyvállalati vezetőknek és a politikusoknak szánja.

Amióta az amerikai elnökválasztási kampányban egy orosz kormányhoz köthető adathalász akció nyomán 2016-ban meghekkelték a Clinton-csapat kampányigazgatójának, John Podestának a Gmail-fiókját, a Google keresi az eszközöket, amelyekkel javíthatja az érzékeny adatokkal rendelkező, illetve politikailag fontos személyek adatbiztonságát.

Az új fizikai biztonsági kulcsok, amelyeket a felhasználóknak csatlakoztatnia kell, hogy továbbléphessen az ellenőrzési folyamatban, megnehezíthetik, hogy illetéktelen személyek kerítsék a távolból hatalmukba a Gmail- és Google Drive-fiókat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.