Hirdetés
. Hirdetés

Menthetetlen több százmillió iPhone

|

Egy kutató kijavíthatatlan sebezhetőséget talált bennük.

Hirdetés

Hirdetés

Egy frissen bejelentett iOS sebezhetőség sok száz millió iPhone-t tesz feltörhetővé, állítja az axi0mX fedőnevű kutató, aki a hibát felfedezte.

A sebezhetőség olyan mély hozzáférést biztosít a hekkereknek az iOS eszközhöz, amit az Apple nem szüntethet meg szoftveres frissítéssel. A "checkm8" (checkmate, sakk-matt) ugyanis bootROM sebezhetőség, ami annyit jelent, hogy annak a kezdeti kódnak a hibáját használja ki, amit az iOS eszközök induláskor betöltenek. És a nevében szereplő ROM (read-only memory) azt jelzi, hogy az Apple nem tudta megszüntetni, vagy kijavítani szoftveres úton.

A probléma az iPhone 4S-ektől (A5 lapka) az iPhone 8-okig és iPhone X-ekig (A11) több százmillió iPhone-t érint. Az A12 processzorban a jelek szerint a Apple már kiküszöbölte a hibát, vagyis az a iPhone XS/XR és 11/11 Pro eszközök védve vannak.

Az érintettek számára némileg megnyugtató lehet, hogy a sebezhetőség úgynevezett "pórázas" (tethered), vagyis egyelőre csak az USB-n keresztül lehet kihasználni. De elképzelhető, hogy később születnek kevésbé kötött feltörési megoldások is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.