Hirdetés
. Hirdetés

Mi tegyünk, ha álantivírus üzenetet kapunk?

|

Jó esetben még nem történt fertőzés, de lehet, hogy egy vírus graázdálkodik a számítógépünkön.

Hirdetés

Hirdetés

Felugró üzenet közli velünk, hogy számítógépünk vagy mobilunk fertőzött. Azt állítja magáról, hogy antivírusprogram, és több rosszindulatú programot talált az eszközünkön. Két eset lehetséges: rendszerünket már megfertőzte egy álprogram, vagy még nem történt fertőzés. Reménykedjünk az utóbbiban. Ezek az álantivírus-üzenetek általában hatalmukba kerítik a böngészőnket, és az üzenettől csak a program bezárásával tudunk megszabadulni.

Ha szerencsénk van, a böngésző bezárása és újraindítása után végleg megszabadulunk a nyaggatástól. Ha az újraindítást követően ismét betöltődik az álüzenetet kiváltó weboldal, indítsuk újra a böngészőt inkognitó vagy privát módban, és menjünk egy másik weboldalra az üzenet eltüntetéséhez.

A legrosszabb esetben vírusfertőzés érte a gépünket, ilyenkor az álüzenet nem tűnik el. Kapcsoljuk ki a számítógépünket (előtte mentsünk le róla minden szükségeset, ha ez lehetséges), majd állítsuk vissza a rendszert egy előző, fertőzés nélküli, tiszta állapotba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.