Hirdetés
. Hirdetés

Mi történik? Újabb szoftverhiba zavart meg ismét egy nagy vasúti hálózatot

|

Zavarok a madridi elővárosi vonatokon az Alstom szoftverhibája miatt.

Hirdetés

A spanyol állami vasúttársaság, a Renfe hivatalosan is megerősítette, hogy egy Alstom-szoftverhiba miatt hétfőn megálltak a járatok Madrid környékén, valamint számos közép- és hosszú távú útvonalon.

A cég sajtóközleménye szerint a fő érintett terület a Chamartin jelzőrendszer volt, ami a "vezérlő, irányító és jelző alrendszerekben" okozott problémákat.

Hirdetés

A Renfe nem közölte, hogy szerintük mi okozta a hibát, és azt sem, hogy mennyi ideig tarthat annak elhárítása, bár azt megerősítették, hogy a probléma forrását azonosították.

Az Alstom szolgáltatás keretében olyan szoftvert biztosít a Renfe számára, amely a vasúti forgalom irányításában tölt be fontos szerepet, a meghibásodás pedig "nagyon korlátozott haladást" biztosítottak az útvonalon a forgalomnak a biztonsági feltételek garantálása érdekében.

A Renfe arra kérte az utasokat, hogy keressenek alternatív közlekedési módokat, beleértve a buszokat és a metrót, amelyek más technológiai rendszerrel működnek és nem érintettek, amíg a szakemberek meg nem oldják az incidenst és vissza nem állítják a teljes szolgáltatást.

A helyzet jelentős fennakadásokat és késéseket eredményezett, mivel hétfőn több ezer ingázó a madridi vasúti közlekedésre bízta magát, hogy eljusson a munkahelyére és vissza.

Az Alstom forgalomirányító rendszereinek hasonló technológiai problémáiról pénteken Lengyelországból, Indiából és Szingapúrból is érkeztek jelentések. Egyelőre nem világos, hogy ezek a szoftverhibák mennyire gyakoriak, vagy hogy összefüggnek-e egymással.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.