Hirdetés
. Hirdetés

Ez történik, ha Google Drive jelszavunk kikerül a web sötét oldalára

|

A büntetés gyors és fájdalmas!

Hirdetés

Egy biztonsági cég nemrég csapdát állított az online csalóknak, hogy lássa, milyen gyorsan reagálnak a kiszivárgott adatokra. A Bitglass hamis azonosítót készített egy nemlétező bank alkalmazottja számára. Google Drive fiókot hoztak létre számára, amelyben hitelkártya-adatokat, valamint bizalmasnak látszó infókat helyeztek el. A fájlokat nyomkövetőkkel látták el, hogy figyelhessék a hozzáféréseket, és létrehoztak egy kamu bankportált is. A kényes adatokat a web "sötét oldalához" tartozó webhelyeken szivárogtatták ki, ahol a kiberbűnőzők gyakran megfordulnak.

A bűnözők gyorsabban rámozdultak a zsákmányra, mint bárki is gondolta volna. Már az első napon három hozzáférési kísérlet történt a Google Drive-hoz, két napon belül letöltötték az összes fájlt, és a banki portálon is bepróbálkoztak. A titkosított fájlok feltörését szintén jó néhányan megpróbálták.

Ráadásul az online bűnözők nem csak gyorsak, de óvatosak is voltak: 68 százalékuk a Toron keresztül halászgatott, vagyis ügyelt rá, hogy IP címe kinyomozhatatlan legyen. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.