Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft-mérnökök nevében lop pénzt a veszélyes vírus

|

A Malwarebytes biztonsági cég hívta fel a figyelmet az új, Vindows Locker nevű zsarolóvírusra. Ez áldozatait ál Microsoft mérnökökkel hozza kapcsolatba, akik megpróbálják ellopni személyi adataikat és pénzüket.

Hirdetés

A programkártevő a számítógépek megfertőzése után titkosítja és .vindows kiterjesztéssel látja el az azon lévő fájlokat, majd arra próbálja rávenni az áldozatokat, hogy a probléma fizetés ellenében történő megszüntetése érdekében hívjanak fel egy hamis Microsoft ügyfélszolgálati telefonszámot. A számot felhívókkal egy Microsoft munkatárs azt közli, hogy 350 dollárért, valamint személyes adatok megadásért cserébe kijavítja a "hibát". A felhasználók átverésére a "szakember" az igazi Microsoft támogatási oldalt nyitja meg, majd átirányítja őket egy fizetési oldalra. A Malwarebytes szerint a váltságdíjat kifizetőknek nem állítják helyre a fájljait a pimasz hackerek.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.