Hirdetés
. Hirdetés

Minden Android-mobilt veszélyeztet a Chrome kritikus hibája

|

Újabb támadási felületet talált az androidos okostelefonokon egy biztonsági kutató.

Hirdetés

A tokiói PasCel konferencián számolt be Guang Gong biztonsági kutató az Android mobil operációs rendszerhez készült Chrome böngésző kritikus sérülékenységéről, amely lehetővé teszi a hackerek számára az Android gyakorlatilg bármely változatának a feltörését, és az érintett okostelefon feletti ellenőrzés megszerzését. A biztonsági rés a JavaScript v8 motorban található, kihasználásával rendszeradminisztrátori jogokhoz lehet jutni az áldozat okostelefonján. Ha a mobil tulajdonosa meglátogat egy, a sérülékenység kihasználására átalakított, rosszindulatú weboldalt, mindenféle felhasználói beavatkozás nélkül automatikusan telepítődik az eszközére a hackerek által kiválasztott bármely alkalmazás. A hiba leírását eljuttatták a Google szakértőinek.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.