Hirdetés
. Hirdetés

Mindenkit megfigyelhetnének Németországban

|

Thomas de Maizière belügyminiszter olyan hátsóajtót akar minden IoT eszközbe építtetni, amivel bárki után kémkedni lehet otthon vagy utazás közben.

Hirdetés

Hirdetés

A német kormány arra szeretné kötelezni az internetre csatlakozó technológiák (többek közt az autók) gyártóit, hogy építsenek olyan hátsóajtókat termékeikbe, amelyek lehetővé teszik a lakásokban és a járművekben járművekben tartózkodó emberek biztonsági megfigyelését.

Ha Thomas de Maizière német belügyminiszter elképzelései megvalósulnak, a német biztonsági és bűnüldöző szervek bárki után kémkedhetnek a környezetében lévő IoT eszközök segítségével. A belügyminiszter még egy "gyilkos kapcsolót" is szeretne, amivel az internetről le lehet lőni a számítógépeket.

A miniszter által készített javaslat a játékoktól a járműveken, a tableten, a mobilokon és a tévéken át a konyhai berendezésekig gyakorlatilg mindenfajta okoseszközre vonatkozna.

De Maizière az autógyártóktól nem csak a hátsó ajtók beépítését várja el, de azt is, hogy szükség esetén tegyék lehetővé a tulajdonosnak küldött szöveges üzenetek blokkolását. A miniszter mindezeken felül a fertőzőtt számítógépek távkikapcsolását is szeretné elérni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.