Hirdetés
. Hirdetés

Mindent ellop a mobilokról egy új androidos vírus

|

Kiberkémkedésre szakosodott a ZooPark frissített változata.

Hirdetés

Hirdetés

Új képességekkel ruházták fel a hackerek az Android-mobilokat 2015 óta veszélyeztető ZooPark frissített változatát. A Kaspersky Lab kutatóinak elemzése szerint a rosszindulatú programot kiberkémkedési kampányokhoz készítették, és bármilyen adatot el tud lopni a megfertőzött okostelefonokról.

Főként Telegram csatornákon és meghackelt hírportálokon keresztül terjed, amelyek közvetlen hivatkozásokat tartalmaznak APK fájlokhoz.

Az adatlopáson kívül a malware képes telefonhívásokat kezdeményezni, sms-eket küldeni, shell parancsokat végrehajtani és képernyőfotókat készíteni.

Mivel azonban a fertőzéshez manuális telepítést igényel, hatékony védekezés vele szemben ha messze elkerüljük a nem megbízható forrásból származó APK fájlokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.