Hirdetés
. Hirdetés

Mit tegyünk, ha az egérkurzor önállósítja magát?

|

Ha az egérkurzor önállóan végez kijelöléseket a képernyőn, biztosan átvették az irányítást a számítógépünk fölött.

Hirdetés

Az egérkurzorok gyakran végeznek véletlenszerű mozgásokat hardverproblémák miatt, ha azonban programokat indítanak el a szándékunk ellenére, e jelenség mögött hackerek állhatnak.

Hirdetés

Ez a módszer nem olyan elterjedt, mint a többi kiberbűnözői technika. A hackerek feltörik a gépünket, megvárják, míg hosszú ideig inaktív marad, majd ellopják a pénzünket a bankszámlánkról vagy eladják a részvényeinket.

Mi a teendő? Ha bekapcsolva hagyott számítógépünk éjszaka "életre kel", mielőtt kikapcsolnánk, szánjunk rá egy percet, hogy megtudjuk, mi érdekli a hackereket. Ne hagyjuk kirabolni magunkat, de hasznos lehet megtudni, mire készülnek. Csináljunk néhány képet a tevékenységükről, majd kapcsoljuk ki a gépet, kapcsoljuk le a hálózatról, és hívjunk szakembert!

Egy másik megbízható számítógépen azonnal változtassuk meg összes jelszavunkat. Ellenőrizzük bankszámlánk tranzakció-történetét! Ha ilyen támadás ért minket, azt nagyon komolyan kell vennünk. A számítógép teljes visszaállítása az egyetlen lehetőség a további problémák elkerülésére. Ha kár ért minket, visszaállítás előtt vizsgáltassuk meg a gépünket biztonsági szakértővel, és jelentsük az esetet a rendőrségnek és a banknak, hogy indítsanak nyomozást az ügyben!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.