Hirdetés
. Hirdetés

Nagy bajban az Android mobilok

|

A rendszer nyitott természete miatt veszélyesen könnyű belebarkácsolni. Most épp az LG, a ZTE, az Essential és az Asus firmware-eiben találtak biztonsági problémákat.

Hirdetés

Hirdetés

Biztonsági kutatók súlyos sebezhetőséget tártak fel Android eszközök firmware-ében. A gyártók között között olyan nagy neveket találni, mint az Asus, az Essential, az LG és az ZTE.

A hibákat feltáró Kryptowire, amely a Black Hat USA biztonsági konferencián készül a részletekkel előállni, úgy véli, hogy a sebezhetőségek az Android nyitott természetével függenek össze, amely lehetővé teszi, hogy bárki belenyúljon a kódba, és az eredetitől teljesen eltérő Android változatot hozzon létre.

Ezek a belepiszkálások azonban sokszor a mobilok biztonságát is veszélyeztetik, és megnövelik a támadási felületet, illetve a szoftverhibák esélyét.

Az egyik elrettentő példa az Asus Zenfone V Live okostelefonja, melyben a kutatók olyan súlyos hibákat találtak, amiket kihasználva a támadók teljesen átvehetik a hatalmat az eszköz fölött, és képernyőfotókat, videókat rögzíthetnek, illetve elolvashatják, sőt, meg is változtathatják az SMS-eket.

Az érintettek a Kryptowire riasztása után állítólag korrigálták a hibák nagy részét, azt azonban nem tudni, hogy ezek a javítások mikor jutnak el a felhasználókhoz.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.