Hirdetés
. Hirdetés

Nagyszabású androidos csalást lepleztek le

|

Nyolc kínai app mesterségesen felnyomta a hirdetési kattintásokat. A fejlesztők mossák kezeiket.

Hirdetés

Hirdetés

A Kochava biztonsági csoportja bejelentette, hogy a Google Play áruház nyolc olyan appját, amely mintegy kétmilliárdos telepítési számmal, és havi hétszázmillió aktív felhasználóval dicsekedhet, nagyszabású csalásra használták.

A Cheetah Mobile és Kika Tech nevű kínai cégek által fejlesztett nyolc app a Clean Master, a CM File Manager, a CM Launcher 3D, a Security Master, a Battery Doctor, a CM Locker, és a Cheetah Keyboard. A Kochava szerint a fejlesztők különféle technikákkal elérték, hogy a hirdetési hálózatok a valóságosnál többször lássák ezeket az appjaikat a hirdetési kattintások mögött, és így extra bevételre tettek szert.

A Cheetah Mobile azzal védekezik, hogy a hirdetési platformoktól SDK-n keresztül fogadják és jelenítik meg a hirdetések, és az SDK-k viselkedésére nincsenek befolyással.

A Kika Tech azt ígéri, hogy megvizsgálja a panaszt,  és ha szükséges, megteszik a szükséges intézkedéseket a probléma elhárítására.

A CM Lockert és a Battery Doctort már eltávolították a Google Play Áruházból, a többi apphoz viszont nem nyúl a Google a Kochava panaszának kivizsgálásáig.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.