Hirdetés
. Hirdetés

Neves cégek a kémprogramok ellen

|

Ismét neves informatikai cégek fogtak össze, hogy együttműködve olyan megoldásokat fejlesszenek ki, amelyek révén visszaszoríthatóvá válnak a kémprogramok.

Hirdetés

A Trend Micro, a Symantec és a McAfee úgy határozott, hogy az ICSA Labs valamint a Thompson Cyber Security Labs munkatársaival közösen olyan megoldásokat fognak kifejleszteni, amelyek segítik a kémprogramokkal szembeni hatékony védelem megvalósítását. A kezdeményezés legfőbb célja, hogy a cégek szabványos módszereket dolgozzanak ki a kémprogramok felismeréséhez, valamint javaslatokat tegyenek az antispyware termékek illetve szolgáltatások egységes tesztelésére.

Hirdetés


A cégek már létrehoztak egy új weboldalt (www.spywaretesting.org), ahol terveik szerint folyamatosan újabb és újabb információkat tesznek közzé a spyware programok elleni védekezés lehetőségeiről. A csoport tagjai reményüket fejezték ki, hogy ez a nagyszabású összefogás ténylegesen segíteni fog az egyre rosszabb kémprogram helyzeten. A spyware alkalmazások terjedésének megakadályozásában ugyanis komoly szerepet töltethetnek be azok a kidolgozásra váró antispyware megoldások, amelyek az antivírus technológiák esetében már évek óta működnek.

A Trend Micro, a Symantec és a McAfee kezdeményezése nem egyedülálló, ugyanis a Google a múlt héten jelentette be, hogy többek között a Sunnal együttműködve létrehoztak egy StopBadware.org nevű weboldalt, amely szintén a kémprogramok elleni küzdelmet hivatott segíteni. Ezek mellett az ASC (Anti-Spyware Coalition) is komolyan foglalkozik a kémprogram védelmi alapelvek és megoldások kidolgozásával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.