Hirdetés
. Hirdetés

Nyíltan vádolja Kínát az amerikai kormány

|

Az USA Védelmi Minisztériuma kiadta éves jelentését, amiből kiderült: úgy tűnik, hogy a kínai kormány és a hadsereg közvetlenül érintett az USA elleni kibertámadásokban.

Hirdetés

A Kína katonai képességeit vizsgáló jelentés szerint: tavaly “világszerte több számítógépes hálózat - köztük olyanok is amik az amerikai kormány birtokában vannak – támadásnak estek áldozatul, és a támadások egy része egyértelműen a kínai kormány vagy a hadsereg számlájára írható”.

 

Kína természetesen tagadja, hogy hack-kampányokat támogatna, de a biztonsági szakértők és a nagyobb cégek gyakran mutatnak Kínára, mikor arról kérdezik őket, honnan jött a támadás.

Márciusban Obama elnök biztonsági tanácsadója, Tom Donilon elmondta, az amerikai cégek aggódnak, mert eddig soha nem látott mértékben megszaporodtak a Kína irányából érkező támadások. Donilon felhívta a távol-keleti ország figyelmét, mekkora kárt tehet a kiberhadviselés a két nagyhatalom viszonyában.

Februárban a Mandiant biztonsági cég átfogó jelentést készített, amiben megnevezték a “61398” fedőnevű kínai - kiber - katonai egységet, ami 141 szervezetet támadott sikerrel az elmúlt hét évben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.