Hirdetés
. Hirdetés

Nyomás alatt a TikTok

|

A vállalat közölte, hogy csökkentené a régión kívüli adattovábbítást, és belsőleg csökkentené az alkalmazottak hozzáférését a felhasználói adatokhoz.

Hirdetés

A TikTok bejelentette új adatbiztonsági rendszerét, amelynek kódneve "Project Clover". Erre az Atlanti-óceán mindkét partjáról érkező növekvő törvényhozói nyomása közepette került sor. A lépés konkrétan azután történt, hogy az Európai Unió hivatalos szervei megtiltották a munkatársaiknak, hogy a platformot a telefonjukon használják.

Az Európai Parlament, az Európai Bizottság és az Európai Unió Tanácsa nemrégiben tiltotta ki a TikTokot a munkatársak telefonjairól, mivel egyre nagyobb aggodalmak merültek fel a ByteDance kínai cég tulajdonában lévő szolgáltatással kapcsolatban, pontosabban amiatt, hogy a kínai kormányzat begyűjtheti a felhasználók adatait, amelyeket aztán a saját érdekeinek megfelelően használhat fel.

Eközben a Fehér Ház támogatta azt a jogszabályt, amely új hatásköröket ad a kormányzatnak a TikTok videóalkalmazás és más külföldi technológiák betiltására, ha azok nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek.

Hirdetés

Egy szerdai sajtótájékoztatón a TikTok közölte, hogy idén megkezdi az európai felhasználói adatok helyi tárolását, és az áttérés 2024-ig folytatódik. A lépés részeként a vállalat megerősítette, hogy hamarosan megnyit egy második adatközpontot Írországban, egy újabbat pedig a norvégiai Hamar régióban. Ezeket az adatközpontokat egy meg nem nevezett harmadik fél fogja üzemeltetni.

"Mi egy megfeleléspárti vállalat vagyunk. Mondja el nekünk, hogy mik a problémák, aztán dolgozzunk együtt a megoldásokon. Ez volt a megközelítésünk az Egyesült Államokban, és ez volt a megközelítésünk mindenhol. A mi megközelítésünk nagyon is nyitott a kormányok, a szabályozó hatóságok és a szakértők felé, hogy tanácsot adjanak nekünk, hogyan tehetnénk ezt még hatékonyabban" - mondta Theo Bertram, a kormányzati kapcsolatokért és közpolitikáért felelős alelnök.

A vállalat közölte, hogy csökkentené a régión kívüli adattovábbítást, és belsőleg csökkentené az alkalmazottak hozzáférését a felhasználói adatokhoz. A TikTok hasonló stratégiát folytatott az Egyesült Államokban, "Project Texas" kódnévvel, hogy megpróbálja megnyugtatni az ellenséges törvényhozókat - jelentette a Nikkei.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.