Hirdetés
. Hirdetés

Okosabbak lettek a kártevők

|

Nem csak egyre több a malware, de kifinomultabbak is a McAfee szerint.

Hirdetés

Nem csak mennyiségét tekintve egyre több a malware, de a kifinomultságuk szerint is fejlődnek a kártevők, a McAfee szerint. A cég 2012. negyedik negyedévi jelentése szerint a vállalatokat egyre okosabb kártevők támadják.

Az említett három hónap alatt a jelszavak ellopását célzó trójaik száma 72 százalékkal emelkedett. Ezekből néhány egyedi fenyegetést jelent, a többi pedig valamilyen komplexebb malware részeként akar adatokat szerezni. A Citadel trójai például célzottan a pénzügyi szolgáltatást nyújtó szervezetekre irányult.

A mobilos fenyegetések száma a McAfee szerint tavaly a 44-szeresére nőtt annak, amit 2011-ben tapasztalhattunk. Az Android az elsőszámú és a legnagyobb célpontja a bűnözőknek, az ilyen jellegű kártevők száma 85 százalékkal ugrott meg három hónap alatt. Némelyik malware jelszavak és címjegyzékek után vadászik, mások pedig drága üzeneteket próbálnak küldeni. A sérülékeny rendszereket eközben egyre inkább malware-rel fertőzött weboldalakról akarják megtámadni a botnetek helyett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.