Hirdetés
. Hirdetés

Okosórát visel? Vigyázzon, lehallgathatják!

|

A Google és az Alexa után az Apple-ről is kiderült, hogy a hangasszisztense által rögzített beszélgetésekbe utólag alvállalkozókkal belehallgattat. Márpedig a Siri ott van minden Apple Watchban, és bármikor bekapcsolhat...

Hirdetés

Hirdetés

Az Apple vállalkozóknak fizet azért, hogy meghallgassák a Siri által rögzített beszélgetéseket, tárta fel a Guardian, amely egy korábbi vállalkozótól megtudta, hogy a felvételek a felhasználók családi életének legintimebb részleteibe is betekintést nyújtanak.

Az informátor szerint a Siri anyagait olyan személyekhez küldik tovább, akik belehallgatnak a felvételekbe, és kiértékelik azokat. Pontozniuk kell, hogy a Sirit aktivizáló parancs szándékos volt-e, vagy tévedésből kapcsolt be a hangasszisztens, és hogy válasza hasznos volt-e.

Az Apple idáig nem verte nagydobra a felvételek meghallgatását: adatkezelési oldalán csak annyi szerepel, hogy a beszédfelismerés és a válaszreakció javítása érdekében bizonyos információk a cég titkosított protokollokat használó szervereire kerülnek át.

Korábban az Amazonról és a Google-ról is kiderült, hogy alkalmazottai belehallatnak a hangasszisztens felvételeibe. Az Apple esete azonban még aggasztóbb, mert a Siri az Apple Watchban is ott van, amit milliók hordanak csuklójukon, és akár egy kézmozdulatra is bekapcsolhat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.