Hirdetés
. Hirdetés

Örökmozgó sebezhetőségi vizsgálat

|

A tőzsdére készülő Gloster Infokommunikációs Kft. új partnert mutatott be a magyar fővárosban november végén: a svéd gyökerű Holm Securityt. Stefan Thelberggel, a globális elterjedtségre törekvő vállalat vezérigazgatójával a budapesti bemutató után elbeszélgethettünk termékükről, csapatukról és arról, miért a Glostert választották kizárólagos magyarországi partnerüknek.

Hirdetés

Üzleti reggelin mutatkozott be a magyar informatikai piacon a Holm Security, amely sebezhetőségi értékelés 2.0-nak nevezi termékét, platformját. Várhatóan átrajzolja e cég a kiberbiztonság eddig kialakult piacát azzal, hogy olyan szolgáltatást, illetve megoldást ad az intézmények, vállalatok informatikai vezetőinek, IT-biztonsági szakembereinek kezébe, amely automatikusan, folytonosan és felhőalapon monitorozza a működő informatikai rendszert, megmutatja a sebezhető pontokat, jelzi az új támadásokat, továbbá javaslatot tesz a hibák kijavítására.

Hirdetés

Automatikusan ad javaslatot
Úgy tűnt, hogy a budapesti bemutatón megjelent szakemberek számára új volt ez a megközelítés. Stefan Thelberg szerint nemcsak itt, hanem a hasonló bemutatókon szinte mindenütt a világon így fogadják a Holm Security megoldását. Arra pedig, amit a cég ígér, az informatikai vezetők minden bizonnyal régen vágynak, tehát arra, hogy a kiberbiztonsági kihívásokra adandó válaszintézkedések nagyjára egy háttérben automatikusan működő megoldás figyelmeztessen és adjon javaslatot.

A Holm Security megoldása felhőalapú, térségünkben azonban a számítási felhő és a felhőben futó alkalmazások iránti bizalom az informatikai vezetők körében még nem ért magas szintre. Thelberg elmondta, hogy a felhős megoldások befogadása valóban különböző mértékű a világ különböző tájain, ezért úgy döntöttek, hogy elkészítik és hamarosan piacra dobják megoldásuknak a saját telephelyen működtethető változatát. Ilyen on-premise verziók iránt nemcsak a számítási felhőtől idegenkedők érdeklődhetnek, hanem azok is, akik számára biztonsági okokból vagy belső előírások miatt egyelőre kizárt a felhőalapú megoldások használata.

Stefan Thelberg vezérigazgató, Holm Security, Szekeres Viktor tulajdonos, Gloster, James Byström új piacokért felelő vezető, Holm Security

Szinkronban a partnerrel
Miért a Glostert választották helyi partnerül? - kérdeztük Thelberget, aki elmondta, hogy nyáron találkoztak Budapesten a Gloster vezetőivel, és igen jó benyomást szereztek a vállalatról. - Szinkronban vagyunk - mondta a svéd cégvezető, aki szerint a Gloster éppen úgy ambiciózus és dinamikus vállalkozás, mint a Holm Security. Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a Gloster tőzsdére készül, ami biztos jele a magyar cég és tulajdonosa, Szekeres Viktor agilitásának.

Stefan Thelberg és csapata már túl van egy nagy dobáson: az elektronikus levelezés biztonsági területén építettek fel egy nagyon sikeres vállalkozást, amely

Skandináviában hódította meg a felhasználókat. Mi a következő ötlete? - kérdeztük Thelbergtől, firtatva azt, forgat-e fejében olyan fejlesztési elképzeléseket, amelyek már túlmutatnak a Holm Securityn. A vezérigazgató szerint az a siker, amelyet csapatával elért korábban Skandináviában, biztosíték lehet a Holm Security felhasználóinak arra, hogy tapasztalt és összeszokott gárda dolgozik a termék fejlesztésén és működtetésén.

Thelberg hangsúlyozta, hogy nincs a fejükben újabb termék, hanem számukra a Holm Security az, amire minden erejükkel koncentrálnak. Előző sikertörténetük (a Stay Secure története - A Szerk.) Észak-Európa térségében zajlott, a Holm Security azonban most globális sikerekre tör - ennek az útnak egyik fontos állomása Magyarország.

A vezérigazgató bizonyos abban, hogy a Glosterrel folytatott együttműködés sikeres lesz, és a Holm Security a második generációs sebezhetőségi értékelés (vulnerability assessment, rövidítve: AV) szegmensében a magyar informatikai piacon hamarosan az első helyre kerül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.