Hirdetés
. Hirdetés

Orosz kiberkémek Angela Merkel körül szimatolnak

|

A Pawn Storm hackerei a CDU-t támadják. Az akció mögött az orosz titkosszolgálat állhat.

Hirdetés

A Pawn Strom néven ismert kiberkém-csapat 2004 óta aktív, és bár közvetlen bizonyíték nincs arra, hogy az orosz titkosszolgálat pénzelné, árulkodó, hogy támadásai mindig Oroszország geopolitikai érdekeit szolgálják. A kiberkémek legfrissebb adathalász-akciója Németország vezető pártja, a CDU ellen irányult.

A Trend Micro biztonsági cég szerint a csoport áprilisban megtévesztő e-maileket küldött ki a párt fontos politikusainak, amelyek Litvániában és Hollandiában üzemeltetett hamis szerverekhez vezették őket.

A litvániai szerver a CDU saját webmail-szerverének klónját hosztolta, a hollandiai pedig a német politikusok által használt e-mail szolgáltatások, például a GMX és a Web.de hamisítványát. A klónok arra szolgáltak, hogy a bejelentkező oldaluk segítségével a csoport megszerezze az áldozatok jelszavait. A trükk bevált, a Pawn Storm számos e-mail fiókhoz tudott így hozzáférni.

Az orosz kiberkémek egyébként tavaly sem tétlenkedtek: előbb a Bundestag számítógépeit fertőzték meg, majd Angela Merkel egyik munkatársának laptopjára csempésztek kémprogramot

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.