Hirdetés
. Hirdetés

Összefogna Észak-Korea az USA-val

|

Együtt nyomoznának a Sony-adatlopás ügyében.

Hirdetés

Az ázsiai ország illetékesei továbbra is tagadják, hogy közük lett volna a Sony Pictures számítógépes rendszereit ért támadáshoz és a külügyminisztérium illetékesei szombaton meglepő ajánlatot tettek az Egyesült Államoknak: az állami hírügynökségnek nyilatkozva azt javasolták, hogy indítsanak közös vizsgálatot az ügyben.

Hirdetés

A külügyi vezetők figyelmeztették az USA kormányát, hogy „komoly következményei” lesznek, ha folytatják az „alaptalan vádaskodást” és elutasítják az ajánlatukat.

„Mi anélkül is be tudjuk bizonyítani, hogy semmi közünk ehhez az incidenshez, hogy a CIA által használt kínzásokhoz folyamodnánk” – fogalmaztak.

 

Az amerikai elnök pénteki sajtótájékoztatóján Észak-Koreát tette felelőssé a kibertámadásért, és „arányos” válaszcsapást ígért.

Barack Obama a Sony vezetőit is élesen kritizálta, amiért úgy döntöttek, hogy a hackerek nyomására mégsem mutatják be a The Interview című filmet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.