Hirdetés
. Hirdetés

Peking nem tűri a pletykákat!

|

Több mint 5000 embert tartóztattak le jogellenes online tevékenységért - értsd: véleménynyilvánításért - Peking városában a héten.

Hirdetés

kína letartóztatás szólásszabadság
kína letartóztatás szólásszabadság

A kínai kormány nem fogja tolerálni azokat az online cikkeket, posztokat, melyek a kínai kommunista vezetés ellen irányulnak, és a terjedésük megakadályozásának érdekében az összes kellő lépést meg is teszik. Fu Zhenghua, a kínai biztonsági szolgálat vezetőjének nyilatkozata, pár nappal a hétvégi vihar után jelent meg. A vihar a kormány becslései szerint 37 áldozatot követelt.

Az interneten azonban az terjed, hogy sokkal több a halálos áldozatok száma. Az emberek azt is a kormány hibájának látják, a lakosság nem kapta meg időben a szükséges figyelmeztetést a közelgő vihar veszélyéről. Kína azonban ezekre a hírekre úgy reagált, hogy 5007 embert letartóztatott, és az erre irányuló cikkeket, posztokat azonnal törölte többek közt a közösségi oldalakról is.

A rendőrség már külön erre specializálódott egységeket állított fel, melyek 239 online platformot figyelnek. A közelmúltban a városi hatóságok 3916 jogellenes ügyet regisztráltak, ami 5007 gyanúsított letartóztatását eredményezte.

Az elfogottak elleni pontos vádakat a hatóság nem ismertette a közvélemény előtt, viszont annyit elárultak, hogy az illegális internetes kereskedelem is célpontba került. Július végétől augusztus végéig a hatóságok kampányt tartanak, hogy megtisztítsák az internetet, így védve a fiatalokat, kordában tartva a rosszindulatú tartalmakat.

Nem ez az első alkalom, hogy Kínában hasonlóan járnak el, áprilisban több mint 210.000 posztot töröltek és 42 honlapot távolítottak el. Vajon mennyire tudják szabályozni a kínai internet világát 538.000.000 felhasználóval? Abban azt hiszem, megegyezhetünk, hogy nincs könnyű dolga a helyi erőknek fél milliárd emberrel…

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.