Hirdetés
. Hirdetés

Piszkos trükkök Androidra

|

A kiberbűnözők jól bevált módszerekkel próbálnak rávenni bennünket a rosszindulatú linken történő kattintásra. Ha ismerjük őket, elkerülhetjük a fertőzést.

Hirdetés

Hirdetés

Egyre veszélyesebbek az androidos vírusok, de ha odafigyelünk, megakadályozhatjuk, hogy mobilunk fertőzötté váljon.

A biztonsági termékeket fejlesztő PSafe friss jelentése összefoglalja azokat a gyakori technikákat, amelyekkel a bűnözők megpróbálják rávenni a felhasználót, hogy a fertőzött oldalakra vezető hivatkozáson kattintson.

A klasszikus technika hirdetéseket használ. Rájuk kattintva  olyan oldalra jutunk, ahol további hivatkozások, hirdetések, letölthető fertőzött fájlok várnak. A fertőzések 19 százaléka ilyen úton terjed. 

A második lehetőség vírusfertőzéssel riogat: 2018-ban ez felelt a támadások hét százalékáért. Ilyenkor általában az ingyen letölthető "biztonság szoftver" hordozza a vírust.

A bűnözők nyeremények reményével is megpróbálják rávenni áldozataikat a rosszindulatú tartalmak megnyitására, és az is előfordul, hogy előfizetéseket kínálnak fel.

2018 első negyedében egyébként hárommillió, Android eszközök ellen irányuló online átverést detektáltak, és a férfiak kétszer akkora valószínűséggel kattintottak rosszindulatú hivatkozásokra, mint a nők.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.