Hirdetés
. Hirdetés

Pornót nézegetők veszélyben

|

Egy pornóoldal több mint egymillió felhasználójának bizalmas adataihoz lehetett hozzáférni egy sebezhetőség miatt.

Hirdetés

Hirdetés

A hentai pornográf tartalmakat kedvelők által látogatott Luscious weboldal több mint egymillió regisztrált felhasználójának adataihoz lehet hozzáférni. A biztonsági rést felfedező vpnMentor szerint egy nem kellően védett adatbázis tette lehetővé a kiberbűnözők számára  1,195 millió felhasználók személyes adatainak - felhasználónév, email-cím, tevékenységnapló, tartózkodási hely - esetleges megszerzését.

A biztonsági cég megállapította, hogy az adatbázis védtelen és titkosítatlan volt, így képesek voltak hozzáférni a bizalmas adatokhoz. Azt nem lehet tudni, vajon kiberbűnözők kihasználták-e korábban a sérülékenységet, de ennek lehetősége fennállt.A pornóoldalak látogatóinak adatait egyebek mellett az érintettek zsarolására használhatják a hackerek.

A vpnMentor augusztus 15-én fedezte fel a sebezhetőséget, amelyet a Luscious üzemeltetői 19-én kijavítottak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.