Hirdetés
. Hirdetés

Reagált a Huawei az FBI kémkedési vádjaira

|

Az FBI szerint az Egyesült Államok középnyugati részén lévő mobiltornyok lehallgathatták a Pentagon kommunikációját, a kínai gyártó értetlenül áll a vádak előtt.

Hirdetés

"A Huawei Technologies minden, az Amerikai Egyesült Államokba importált termékét az FCC (Federal Communications Commission) vizsgálja és engedélyezi. A Huawei eszközei egyedül az FCC által meghatározott kereskedelmi célú frekvenciákon működnek. Így az amerikai védelmi minisztérium által használt védett csatornákhoz, spektrumokhoz nem is férnek hozzá" - írta a Computerworldnek a kínai gyártó, miután lapunk is megírta a CNN azon értesülését, miszerint az FBI úgy véli, a vállalat eszközei alkalmasak a Pentagon kommunikációjának összegyűjtésére és megzavarására.

Névtelen források az amerikai hírcsatornának azt állították: az amerikai stratégiai parancsnokság, az Egyesült Államok nukleáris elrettentéséért és globális csapásmérő erőiért felelős parancsnokság kommunikációját is szabotázs érhette.

Nem világos, hogy a Huawei tornyai valóban lehallgattak-e bármilyen adatot, és még kevésbé, hogy küldtek-e tovább valamit Pekingbe. A kínai kormány kitartóan állítja, hogy az ország technológiai cégei nem kémkednének a Nyugat után.

"A Huawei több mint 30 éve bizonyítottan tiszta kiberbiztonsági múlttal rendelkezik, egyetlen szándékosan rosszindulatú kiberbiztonsági eseményben sem volt érintett" - írta a vállalat szerkesztőségünknek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.