Hirdetés
. Hirdetés

Rendkívüli frissítést adott ki a Microsoft a Windows 10-hez és az Office-hoz

|

Egy speciálisan átalakított 3D fájl segítségével szerezhetnek teljes ellenőrzést a nem frissített számítógépek felett a hackerek.

Hirdetés

Hirdetés

Sürgősségi frissítést volt kénytelen készíteni a Microsoft az Office-ban és a Windows 10 Paint 3D appjában talált sérülékenységek kijavítására.

A sebezhetőségek kihasználásával a támadók ugyanolyan jogokhoz juthatnak, mint a bejelentkezett felhasználók, vagyis lényegében teljes ellenőrzést szerezhetnek a feltört számítógép felett.

Ehhez egy speciálisan átalakított 3D fájlt kell eljuttatniuk a nem javított számítógépre, így alapvető óvintézkedésként ne nyissunk meg nem megbízható forrásból származó fájlokat.

A fenyegetés a Paint 3D mellett az Office 2016-ot, az Office 2019-et és az Office 365 ProPlust érinti.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.