Hirdetés
. Hirdetés

Reptéri biztonság vénaszkennerrel

|

Vénák alapján azonosítják a dolgozókat.

Hirdetés

A vénaszkenner a jövő biztonsági rendszere - hangoztatta Rainer Philippeit szoftverfejlesztő. A szakértő nyilatkozata szerint ez az ellenőrzés "nem játszható ki", a tenyér vénáinak mintázata minden embernél egyedi és változatlan.

Hirdetés

Az új biztonsági rendszert néhány éven belül az utasok ellenőrzésére is bevezethetik - hangzott el az osztrák közszolgálati televízióban.

A beszámoló szerint a vénaszkennert nemcsak a repülőtéren alkalmazzák, egy bécsi gyógyszertárban már a dolgozók azonosítására használják, így visszakövethető a patikusok gyógyszerkiadása.

 

A vénaszkennert Japánban és Lengyelországban már bankautomaták használatánál is tesztelik.

A schwechati repülőtér védelmét ellátó magáncég hat korábbi alkalmazottját azzal gyanúsítják, hogy embercsempészetben segédkeztek és illegális bevándorlókat juttattak fel a gépekre. A biztonsági ellenőrző rendszeren átjutott utasok a repülőtér várójában az illegális bevándorlóknak adták át a jegyeiket, akik így az Egyesült Államokba és Nagy-Britanniába tartó járatokra jutottak fel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.