Hirdetés
. Hirdetés

SafeCity Moszkva

|

Manapság a városi biztonságtechnika sokkal több, mint megfigyelni egy kiválasztott területet. Modern integrált biztonságtechnikai rendszereknek nem csak felvenni és streamelni kell a videót, hanem intelligens módon elemezni is, az összes típusú szenzort figyelni és automatikus válaszokat nyújtania a problémákra.X

Hirdetés

A SafeCity megoldás kombinálja a hardveres, szoftveres és operatív intézkedéseket annak érdekében, hogy videó biztonságot, technikai megbízhatóságot nyújtson, valamint menedzselje a közüzemi szolgáltatásokat és egyéb megosztott szolgáltatást. A SafeCity egy multifunkcionális bővíthető megoldás, amely egy integrált moduláris megosztású platform - Axxon Intellect Enterprise - beágyazott intelligens adat elemzéssel.

 

Ezzel egy egységes digitális vezérlő és megfigyelési lehetőséget biztosítanak a városnak. SafeCity egy hatékony, elérhető, jövő biztos technológia egy modern metropolisz részére.

Fő kihívások

 

Magas bűnözési arány fenyegette Moszkvát. A lakosság kétharmada nem érezte biztonságban magát a bűnözés miatt. Ennek eredményeként a város elindított egy programot, mely a "Biztonság Moszkvának és a moszkvaiaknak" nevet kapta.

A város szintű elektronikus felügyeleti és válaszadási rendszer kritikus pontja volt a programnak különös követelményekkel:

- Széleskörűség. SafeCitynek együtt kell dolgozni és integrálni bármilyen márkájú terméket.
- Központi és távirányítású. Helyi és távoli adminisztráció szükséges a végrehajtás egységességéhez és egyszerűségéhez.
- Elérhetőség. SafeCitynek folyamatosan elérhetőnek kell lennie, miközben fenntartja a finomhangolási lehetőséget.
- Integrált. Be kell integrálnia a szenzorokat, feladatokat és különböző egységeket.
- Megbízható és stabil. Legfontosabb, hogy a SafeCity-nek az év mindennapján minden órában működnie kell.

Egy egyszerű megoldás nem felelne meg Moszkva méretéből adódó szükségleteinek. Viszont a SafeCity Projekt egy integrált, hibrid megoldást nyújt a városméretű biztonságra!

Megvalósítás

A Planir Holdings Group dolgozott első lépésben a SafeCity projektben a Tverskoy kerületben Axxon Intellect Enterprise felhasználásával. Eközben sok más kerületben indítottak el alternatív projekteket, de hamar kiderült, hogy a másik rendszerek sokkal kevésbé hatékonyak és kevésbé funkcionálnak. Eredményképpen az Axxon Intellect Enterprise lett kiválasztva a Moszkvát átölelő biztonsági rendszer alapjaként.

 

Az alapvető SafeCity terv az volt, hogy a lefedik Moszkvát egy elosztott videó megfigyelő rendszerrel. További szempontként említenek egy átfogóbb, többszintű rendszert: SafeCity megvédené a területeket, beleértve a lakóparkokat, életfenntartó rendszereket, iskolákat, nagy forgalmú csomópontokat, repülőtereket, metróállomásokat, vonatokat, aluljárókat, autópályákat és tv tornyokat.

Manapság a SafeCity, több, mint 120 000 CCTV kamerát tartalmaz Moszkvában, több mint 80 000 kapualjat és tömegközlekedési csomópontot figyel, majdnem Moszkva teljes területén. Ezek a területek egyetlen értelmezhető megosztott rendszerrel vannak lefedve, melyet különböző helyekről lehet ellenőrizni az Axxon Intellect Enterprise integrált biztonsági platform segítségével.

Vandál biztos kamerák figyelik a közterületeket, míg a hozzáférés kontroll megakadályozza az illetéktelen behatolást, valamint az elárasztás, tűz és füst szenzorok pedig riasztják a vészhelyzeti személyzetet. Ezalatt a víz-, gáz- és áramfogyasztást is figyeli, hogy a pontos elszámolást és tervezést elősegítse, valamint megelőzze a szivárgást, túltöltést vagy rövidzárlatot.

 

Pánik gombok és vészhelyzeti forródrótok gyors hozzáférést biztosítanak a rendőrségnek a nagy forgalmú csomópontokban, míg az arcfelismerő segít azonosítani és követni a gyanúsítottakat a repülőtereken és pályaudvarokon.

A vonat és metró biztonságát videó megfigyelés útján biztosítják, valamint folyamatos online kapcsolat van a sofőrök és a közlekedési rendőrök közt. Minden állomás és kocsi fel van szerelve tűzoltó készülékekkel, mint például automata köd szkennerek és ventilátor egységek.

A PTZ kamerák az autópályákon segítenek megoldani a rendőröknek a kérdéses baleseteket és a parkolóházak valamint a bevásároló központok megfigyelése csökkentette a lopásokat. Ha egy gépjárműt eltulajdonítanak a rendszámfelismerő program a főbb csomópontoknál segít a rendőrségnek megtalálni az gépjárművet.

Eredmények

A Moszkvai Belügyminisztérium szerint a SafeCity projekt drasztikus visszaesést eredményezett a betörések és vandalizmus előfordulásában; 12,5% valamint 33%-kal esett vissza az első 6 hónapban.

A rendőr főkapitányság is megjegyezte, hogy videó megfigyelés fontos szerepet játszik: A CCTV kamerák jelenléte sokkal fegyelmezettebbé teszi az embereket és kiváló elrettentő eszköz a bűnözés ellen.

A bevezetéssel napfényre került egyéb előre nem látott előny is. A videó megfigyelő rendszer lehetővé teszi a kormányzatnak, hogy figyelemmel kísérje a közszolgáltatók munkájának minőségét. A felépített rendszer elősegíti a szigorú kontrollt a személyes tevékenységeken, pontosabb műszaki felügyeletet tesz lehetővé. A lakosok száma pedig kikalkulálható az általuk elhasznált erőforrásokból - hasznos a bevándorlási törvény és adózás ellenőrzésére.

SafeCity elnyerte a szakmai közösség elismerését is. A Nemzeti Biztonságtechnikai Nemzetközi versenyen az InterPlyTech Nemzetközi kiállításon a Axxon nyert érmet nyert és a "Garantált Minőség és Biztonság" diplomát is, a - a SafeCity digitálisan integrált biztonság rendszer kifejlesztésért, mint egy alap a város szintű videó megfigyelőrendszer megoldásához Moszkvában.

Ha Önt is érdeklik a biztonságtechnikai megoldások, írjon a security@alphasonic.hu címre és tegye fel kérdéseit szakembereinknek!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.