Hirdetés
. Hirdetés

Sebezhetők a Microsoft által hitelesített vezérlők!

|

Biztonsági kutatók réseket találtak a nagy gyártók drivereiben. Olyan nevek találhatók a listán, mint az Intel, az AMD és a Huawei.

Hirdetés

Hirdetés

Az összes nagyobb BIOS-gyártó, köztük az AMD, az Nvidia, az Intel és a Huawei vezérlőiben biztonsági problémák vannak, derült ki az Eclypsium friss jelentéséből. Ezek a sebezhetőségek azokat a rendszereket is kiszolgáltatottá teszik a hekker-támadásokkal szemben, amelyeket vírusellenes programok védenek.

Az Eclypsium kutatóinak listáján szinte az összes komolyabb hardvercég szerepel: a fönt említettek mellett olyan nagy nevek, mint az ASRock, az ASUSTeK Computer, az ATI Technologies, a Biostar, az EVGA, a Getac, a GIGABYTE, az Insyde, a Micro-Star International (MSI), a Phoenix Technologies, a Realtek Semiconductor, a SuperMicro és a Toshiba.

A kutatók szerint valamennyi sebezhető vezérlő megkapta a Microsofttól a hitelesítő pecsétet, ami azt jelenti, hogy ha most azonnal törölnénk is az operációs rendszert, az újratelepítéskor ismét rossz drivereket raknánk fel.

Igen valószínű, hogy az elkövetkező hetekben a gyártók gyors egymásutánban adják majd ki javított vezérlőiket, addig pedig reménykedjünk benne, hogy a biztonsági résekre vonatkozó információk nem kerülnek rossz kezekbe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.