Hirdetés
. Hirdetés

SecWorld 2020: Amikor összeomlik a világ

|

Yoad Dvir kiberbiztonsági szakértő (Microsoft) a koronavírus-járványt kihasználó kibertámadásokról tartott előadást.

Hirdetés

Hirdetés

Az elmúlt hetekben minden megváltozott körülöttünk, és az új helyzethez a kiberbűnözők is gyorsan alkalmazkodtak. A Microsoft kimutatása szerint a világ szinte minden országát érte már koronavírussal kapcsolatos kibertámadás, és a bűnözők nap mint nap milliónyi célzott adathalász üzenetet küldenek szét.

A kockázatok csökkentése érdekében a munkahelyi vezetőknek oktatással kell felhívniuk a figyelmet a kiberhigiénia fontosságára, és gondoskodniuk kell a biztonságos munkavégzéshez szükséges eszközökről.

A támadók a félelemre építenek, ami üzeneteik szerkezetén is látszik. Leveleik nem tartalmaznak valós tanácsokat, a melléklet viszont rosszindulatú kódot rejt, ami vírust tölt le a rendszerre.

A Microsoft-felhőszolgáltatások használóinak a szakértő a következőket tanácsolja:

- Védjék a végpontokat a Microsoft Defender ATP-vel

- Engedélyezzék a többfaktoros azonosítást (MFA) és a feltételes hozzáférést (Conditional Access) az Azure Active Directory-n keresztül.

- Postafiókjaik és védelmét bízzák az Office 365 ATP-re.

A szakértő előadásában végül bemutatta a védekezést segítő "nulla bizalom" (Zero Trust) modellt, és szólt a biztonságos távmunkát megalapozó Microsoft Azure AD-ről.

Az előadás videófelvétele itt tekinthető meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.