Hirdetés
. Hirdetés

SecWorld 2020: Biztos, ami biztos… a monitoring szerepe az IT-biztonság területén

|

Fugli Gábor regionális értékesítési igazgató (Paessler AG) a monitorozás használatát mutatta be előadásában.

Hirdetés

Hirdetés

Az előadó cége terméke, a PRTG Network Monitor segítségével, gyakorlati példákon keresztül mutatta be, hogy az IT-monitorozás milyen fontos kiegészítője  lehet az IT-biztonságnak.

Fugli hangsúlyozta, egy monitoring megoldás elsődleges célja az, hogy felügyelet alatt tartsa az infrastuktúra különböző komponenseit, köztük az IT biztonságért felelős rendszereket, amelyek akkor tudnak teljes körű védelmet nyújtani az új fenyegetésekkel szemben, ha frissek és naprakészek.  Az előadásban bemutatott megoldás előre definiált, illetve a felhasználó által programozói szaktudás nélkül, néhány kattintással létrehozható, virtuális szenzorok segítségével, színkódoltan, zöld, sárga és piros színekkel jelzi a biztonsági rendszerek aktuális állapotát és védelmi képességét. 

Fugli ezután a tűzfal-monitorozás segítségével bemutatta az információs csomagok felépítését (rendszer általános egészsége, VPN forgalom/kapcsolat, SNMP forgalom/áramlás), végül kitért a vizuális kommunikációs formákra és értesítési lehetőségekre (email, SMS, http akció, Slack, Microsoft Teams értesítés stb.), amelyekkel a monitorrendszer a felmerülő problémákra figyelmeztethet.

Az előadásról készült videófelvétel itt tekinthető meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.