Hirdetés
. Hirdetés

Snowden miatt létszámleépítés az NSA-nál

|

A rendszerelemzők munkáját automatizálnák, így csökkentenék a tizedére a létszámot.

Hirdetés

A kiszivárogtatási botrány nyomán mintegy kilencven százalékkal akarja csökkenteni rendszerelemzőinek számát az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA), hogy minél kevesebb embernek legyen hozzáférése a titkos információkhoz - közölte Keith Alexander, az NSA igazgatója.

Hirdetés

A külföldi elektronikus információáramlást megfigyelő kémügynökség vezetője egy New York-i kiberbiztonsági konferencián felszólalva beszélt erről csütörtökön. Mint mondta, a létszámcsökkentést úgy akarják elérni, hogy automatizálják annak a munkának a nagy részét, amelyet jelenleg rendszerelemzők végeznek, és ezáltal biztonságosabbá és gyorsabbá válik az adatelemzés.

A rendszerelemzők számának 90 százalékos csökkentése szerepel a tervek között, és Alexander úgy fogalmazott, hogy "a folyamatot már elindították".

Az NSA adatgyűjtési tevékenységéről titkos dokumentumokat kiszivárogtató Edward Snowden az NSA-val szerződésben álló Booz Allen Hamilton nevű cég rendszerelemző informatikusa volt. A kémszervezet közvetve vagy közvetlenül jelenleg mintegy ezer hozzá hasonló szakértőt foglalkoztat.

Az NSA munkájának automatizálása még a Snowden-ügy előtt elkezdődött, de azóta felgyorsult az átalakulás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.