Hirdetés
. Hirdetés

Snowden önként vállalná a börtönt, hogy hazatérhessen

|

A volt titkosszolgálati alkalmazott nem kíván elrettentő példaként szolgálni azon emberek számára, akik megpróbálnak jó dolgot cselekedni nehéz helyzetekben.

Hirdetés

Edward Snowden, a világméretű megfigyelési botrány kirobbantója, aki több mint két éve tartózkodik menekültként Oroszországban, úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy hajlandó börtönbe menni annak érdekében, hogy hazatérhessen az Egyesült Államokba. Elmondta, többször jelezte az amerikai kormányzatnak, hogy önként börtönbe vonul, ugyanakkor nem kíván elrettentő példaként szolgálni azon emberek számára, akik megpróbálnak jó dolgot cselekedni nehéz helyzetekben. Tavaly a Wired magazinnak tett hasonló kijelentéseket Snowden, akkor hangsúlyozta, jobban törődik saját hazájával, mint azzal, hogy mi történik vele, de véleménye szerint nem engedhető meg, hogy a jog politikai fegyverré váljon, és nem egyezhetünk bele abba, hogy elijesszék az embereket attól, hogy kiálljanak a jogaik mellett.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.