Hirdetés
. Hirdetés

Súlyos biztonsági rés az iPhone-okban: a bűnözők évekig ki-be jártak rajta!

|

A veszélyes sebezhetőséget a Google Project Zero csoportjának kutatói találták meg.

Hirdetés

Hirdetés

A Google egy kiterjedt iPhone sebezhetőséget tárt fel, amelyet kihasználva a támadók hozzáférhettek a mobilon tárolt legfontosabb  adatokhoz, így a kapcsolatokhoz, a csevegésekhez, az adatbázisokhoz és a helyinformációkoz.

A szerteágazó biztonsági problémát a Project Zero kutatói találták meg, akik szerint a fertőzést rosszindulatú webhelyek közvetítették: a hely vírust fecskendezett a mobilba, és ez megnyitotta a hozzáférést a teljes eszközhöz.

A rést évek óta kihasználták a támadók, és a Project Zero meg is határozta azokat a webhelyeket, amelyek havonta többezer felhasználó mobiljára juttatták el a kártékony kódot.

A kutatóknak összesen 12 különböző sebezhetőséget sikerült beazonosítaniuk, amelyek közül hét az iPhone böngészőjét, öt a magot érinti. A Google januárban jelezte a gondokat az Apple-nek, és néhány nappal később a cég ki is adott egy javítást.

A fertőzés nem válogatott a célpontok között: bármelyik mobil, amelyik felkereste a helyet, áldozatul eshetett a támadásnak, és a technika segítségével a kiberbűnözők legalább két évig halásztak észrevétlenül a zavarosban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.