Hirdetés
. Hirdetés

Súlyos veszélyben minden negyedik androidos mobil!

|

A fenyegetést egy megújult trójai jelenti, amely a régebbi androidos eszközökre vadászik.

Hirdetés

Hirdetés

Egy 2015-ben felbukkan Android trójai öt évvel később visszatért, és ma már arra is képes, hogy előre feltelepített appok eltávolításával csináljon helyet a saját applikációinak.

Az Android.Xiny trójait régi androidos mobilok ellen tervezték, és elsősorban az Android 5.1 vagy annál régebbi rendszereket támadja meg.

Első ránézésre ez nem tűnik valami jó üzletnek, a valóságban azonban az androidos mobilok negyede még mindig ebbe a körbe tartozik. Vagyis négyből egy Android-felhasználó védtelen az Android.Xiny támadásaival szemben.

A digitális kártevő, amely mélyen beássa magát a megtámadott rendszerbe, és az eszköz indításakor automatikusan elindul, nem csak az appok eltávolításával okoz bosszúságot. A törölt applikációk helyébe saját appjait teszi fel, amelyekért a felhasználónak a telepítés után sokszor fizetnie kell. Ráadásul a sok fölösleges app az eszköz működését is lelassítja, és a mobil lényegében használhatatlanná válik.

Az Android.Xiny eltakarítása nagyon nehéz: gyakorlatilag csak a mobil újrafleshelése jelent teljes szabadulást tőle.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.