Hirdetés
. Hirdetés

Súlyosan sebezhető egy halom népszerű router!

|

A Linksys két tucat modelljéről derült ki, hogy a hackerek lebéníthatják őket, fontos adatokat lophatnak el rólunk, és a hálózatba is behatolhatnak rajtuk keresztül.

Hirdetés

Két tucat Linksys-routerről derült ki, hogy súlyos biztonsági réseket tartalmaz.

A kutatók a Linksys EA3500 Smart Wi-Fi vezeték nélküli routert elemezve fedezték fel a hibákat, amelyek a Linksys Smart Wi-Fi, WRT és Wireless-AC sorozat modelljeit is érintik. Ezeket az eszközöket elsősorban otthoni felhasználóknak ajánlják, de kisvállalkozások és irodák is veszik őket.

Két sebezhetőség lehetővé teszi a támadónak, hogy az egyik API-n keresztül elküldött kérésekkel szolgáltatásbénító (Denial of Service) hatást váltson ki, és működésképtelenné tegye az eszközt.

Az internetes felület hibáin keresztül a hackerek jogosultság-ellenőrzés nélkül tudnak hozzáférni az eszközök konfigurációs adataihoz, valamint a Wi-Fi Protected Setup (WPS) PIN-hez.  A legkomolyabb sebezhetőség kihasználásával pedig olyan utasításokat tudnak bejuttatni a routerbe, amelyekkel backdoor rendszergazda fiók hozható létre.

A Linksys az érintett típusoknál az automatikus frissítési funkció bekapcsolását javasolja, hogy a firmware foltok megjelenésük után azonnal települhessenek.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.