Hirdetés
. Hirdetés

Szándékos károkozás volt a kibertámadás célja

|

A kormányzati informatikai rendszert ért támadás célja szándékos károkozás volt, ugyanakkor ez nem sikerült, mondta Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke.

Hirdetés

A politikus hangsúlyozta: nagy mennyiségű adat érkezett, amelynek az volt a célja, hogy összezavarja a rendszereket, ne lehessen hozzáférni kormányzati portálokhoz, a kormány ne tudja teljesíteni a szolgáltatásait, illetve maga a kormányközi kommunikáció is megbénuljon.

Németh Szilárd szerint a történtek tanulsága, hogy egy olyan gyors megelőző rendszert kell telepíteni, amellyel egy ilyen károkozási szándékú támadás kivédhető már a kezdetekor.

A kormányzat terrorellenes intézkedési csomagjáról szóló, pénteken folytatódó ötpárti egyeztetésekről Németh Szilárd azt mondta: április végén, május elején megszülethet róla a parlamenti döntés.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.