Hirdetés
. Hirdetés

Szándékosan teszi sebezhetővé a Microsoft a Windows 7-et?

|

A Google szerint a Windows 10 biztonsági javításaiból a Windows 7 sebezhető pontjaira is vissza lehet következtetni. A foltok apró változtatásokkal a Windows 7-et is megvédenék, a Microsoft azonban valamilyen okból nem végzi el ezt a munkát.

Hirdetés

Hirdetés

Nem titok, hogy a Microsoft a Windows 10-re fókuszál az operációs rendszer többi változata helyett, és a Google most egy posztban súlyosan kritizálja ezt a hozzáállást, azt állítva, hogy Redmond ezzel cserbenhagyja a többi felhasználóját, és tálcán kínálja fel a hekkereknek a Windows 7-et.

Az írásban, ami részletezi, hogy a Windows 10 foltokat miként lehet a Windows 7 sebezhetőségek felfedezésére használni,  a Google Project Zero kutatója, Mateusz Jurczyk kifejti, hogy a Microsoftnak az összes támogatott operációs rendszerhez egyidejűleg kéne kiadni a foltokat. Egyébként ugyanis a hekkerek a Windows 10-hez kiadott javítások alapján betámadhatják a Windows 7-et, amely ugyanarra a kódra épül.

A Microsoft a Google szakértője szerint védtelenül hagyja a régi rendszerek felhasználóit az olyan támadásokkal szemben, amelyeket pedig a Windows fejlettebb változatához tartozó kód minimális változtatásával simán ki lehetne védeni.

Jurczyk az írásban be is mutatja, hogyan talált nulladik napi sebezhetőségeket a Windows 7-ben ezzel a módszerrel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.