Hirdetés
. Hirdetés

Szélvészgyorsan terjed a veszélyes Android vírus

|

A felhasználóknak óvatosnak kell lenniük, ha más helyről töltenek le appokat, mint a hivatalos Google Play áruház.

Hirdetés

A Trend Micro négy nem hivatalos app áruházban talált olyan rosszindulatú komponenst tartalmazó appokat, amelyek root jogokat szereznek a megfertőzött mobilokon. A biztonsági cég 1163 olyan Android alkalmazást azonosított, amelynek része az ANDROIDOS_ LIBSKIN.A nevű vírus. Az appokat január 29. és február 1. között 169 ország felhasználói töltötték le az Aptoide, Mobogenie, mobile9 és 9apps nem hivatalos alkalmazás áruházakból. A malware-t készítője legális alkalmazásokba, játékokba, zenestreamelő programokba csomagolja a gyanútlan felhasználók megtévesztésére. A vírus a felhasználó tudta nélkül képes letölteni további appokat, továbbá adatokat gyűjt a megfertőzött mobil eszközről.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.