Hirdetés
. Hirdetés

Személyes iCloud adatok kiszivárogtatásával fenyegetőzött egy Apple-alkalmazott

|

Egy kínai Apple-vásárlót fenyegetett meg, aki meg akarta szüntetni az iCloud fiókját.

Hirdetés

Hirdetés

Egy kínai Apple-vásárló azt állítja, az Apple egyik alkalmazottja megfenyegette: minden felhőben tárolt adatát, fotói, e-mailjeit és kapcsolatait kiszivárogatja, pusztán mert törölni akarta iCloud fiókját.

A kínai férfi azért szerette volna lezárni az iCloud fiókot, mert a felhőtároló kezelése egy állami tulajdonú kínai cég kezébe került, de az Apple alkalmazottjának csak annyit mondott a telefonban, hogy kihasználatlanság miatt akarja a megszüntetést.

A telefonban jól összevesztek, és később az alkalmazott visszahívta, mondván, ellenőrizte az iCloudhoz tartozó e-mail címet, és minden fájlt kiszivárogtat, ha az ügyfél egy órán belül nem jelöli be ismerősnek a QQ chatplatformon.

A kínai férfi ezt megtette, ám az alkalmazott nem állt le, és egy későbbi telefonbeszélgetésben azt állította, minden adatot kimásolt a fiókból, és boldog, hogy kellemetlenséget okozhat a vásárlónak. (A beszélgetésről felvétel készült.)

Az Apple kivizsgálta az esetet, és az alkalmazottat kirúgták. Ugyanakkor - bár az iCloud adatok Kínába történő áthelyezése valóban sokakban félelmeket kelt -, kétséges, hogy az alkalmazott valóban hozzáfért-e a fiókhoz, és nem pusztán egy agresszív őrült fenyegetőzéséről volt-e szól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.