Hirdetés
. Hirdetés

Szivárogtat a Chrome-böngésző

|

Csak óvatosan a PDF dokumentumok nézegetésével.

Hirdetés

Hirdetés

A Chrome-ban található nulladik napi (vagyis még nem javított) sérülékenység kihasználásához nem kell mást tenniük a hackereknek, mint rávenni az internetezőket, hogy megnyissanak a böngészőben egy rosszindulató PDF fájlt. Ez a PDF dokumentum más programok, például az Adobe Reader esetében nem jelentenek veszélyt, ha azonban a Chrome-ba töltik be, információt szolgáltat többek között az eszköz IP-címéről, az operációs rendszerről és a Chrome verziójáról.

Sajnálatos módon az antivírus progmaok közül csak néhánynak a szúrőjén akad fel a rosszindulatú PDF. A Googele már tud a böngésző sebezhetőségéről, de hírek szerint csak áprilisban fogja javítani a hibát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.