Hirdetés
. Hirdetés

Szorul a hurok a Flash Player körül

|

Októbertől az Internet Explorer blokkolni fogja a régi változatokat.

Hirdetés

Az Adobe Flash Playere közismert sebezhetőségéről, és az anyacég havonta kénytelen újabb és újabb foltokat kiadni a biztonsági problémák orvoslására. A szoftver elavult változatai komoly biztonsági kockázatot jelentenek, és a Microsoft az Internet Explorer módosításával szeretné elérni, hogy felhasználói a legfrissebb buildet futtassák.

Október 11-től a Windows 7-ben és a Windows Server 2008 R2-ben az Internet Explorer automatikusan blokkolni fogja a Flash Player régi változatait. A döntés nem érinti a Windows 8.1- és Windows 10-felhasználókat, mivel rendszereik megjelenéskor automatikusan frissítenek a Flash Player legújabb verziójára.

A Microsoft Edge-et, amely jelenleg kizárólag Windows 10 alatt fut, szintén nem érintik a változások, mert ebbe a böngészőbe be van építve a Flash Player, és a Windows Update-en keresztül automatikusan frissül.

A Microsoft eddig is igyekezett megvédeni böngésző-felhasználóit. Az elavult Java és Silverlight tartalmakat már jó ideje blokkolja, legújabb lépése is ebbe a sorba illeszkedik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.