Hirdetés
. Hirdetés

Szuper webbiztonsági funkció jön a Chrome-ba

|

Az új panellel az adataik miatt aggódók gyorsan ellenőrizhetik egy meglátogatott weboldal és teljes környezetének biztonságát.

Hirdetés

Ilya Grigorik, a Google fejlesztőmérnöke blogbejegyzésében adott hírt a Chrome Canary kísérleti webböngésző legfrissebb változatának új funkciójáról, egy biztonsági panelről, amely lehetővé teszi a meglátogatott weboldalak biztonságának kiterjedt ellenőrzését. Azt eddig is láthattuk a böngésző címsorában, hogy egy weboldal titkosítást használ-e az adatátvitelhez (ezt egy kis lakat jelzi a címsorban a weboldal címe előtt), most azonban nem csak arról kapunk információt, hogy a gazda oldal titkosított adatátvitellel védett-e, hanem arról is, hogy az összes kapcsolódó oldal esetében mi a helyzet titkosítási szempontból. Így mind a weboldal fejlesztői, mind a használói meggyőződhetnek arról, hogy nincs-e a környezetben olyan biztonsági hiányosság, amely veszélyeztetné az adatok biztonságát. Arról nincs információ, hogy ez a funkció mikor jut el a Chrome-ba, de várhatóan rövidesen megtörténik a továbbfejlesztés.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.