Hirdetés
. Hirdetés

Tagadja a hackervádakat Észak-Korea

|

Állításuk szerint nem ők törték fel a Sony Pictures szervereit a múlt hónapban.

Hirdetés

Egy névtelenül nyilatkozó észak-koreai diplomata szerint országának semmi köze nem volt a Sony Pictures elleni számítógépes támadáshoz. A stúdió rendszerét a múlt hónapban törték fel ismeretlen hackerek, akik nagy mennyiségű adatot, köztük bemutatás előtt álló filmeket töltöttek le a szerverekről. A cég neves biztonsági szakembereket kért fel, hogy derítsék ki, ki áll az adatlopás mögött, de egyelőre nem tudták azonosítani a támadókat.

 

Független szakértők szerint számos jel utal arra, hogy a betörést az észak-koreai hadsereg specialistái követték el. A nyomozásban az FBI is részt vesz, az ügynökség azt tanácsolta az amerikai cégeknek, hogy legyenek óvatosak, mert nemrég egy új, rendkívül pusztító malware-t fedeztek fel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.